Lunche

Pasta wegańska a’la rybna

Prosty przepis na dodatek do kanapek, który jest szybki w przygotowaniu, a przy tym bardzo sycący. Pasta wegańska a’la rybna idealnie sprawdza się do kanapek na lunch, czy II śniadanie do szkoły.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Tofu wędzone

    100 g

  • Majonez wegański

    5 g

  • Sos sojowy

    1 łyżeczka (5 g)

  • Szczypiorek

    1 łyżka (10 g)

  • Sezam (nasiona)

    1 łyżeczka (5 g)

  • Chleb żytni

    2 kromki (60 g)

  • Rzodkiewka

    3 sztuki (45 g)

  • Sałata

    20 g

  • przepis

    Wykonanie

    1. Tofu, majonez i sos sojowy zblenduj na gładką masę.
    2. Szczypiorek pokrój i dorzuć do pozostałych składników, razem z sezamem.
    3. Gotową pastą posmaruj kanapki.
    4. Kanapki podawaj z pokrojoną rzodkiewką i sałatą.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    351.2 kcal

    19.4 g białka,

    15.7 g tłuszczu,

    30.8 g węglowodanów przyswajalnych

    Wpisz szukaną frazę