Obiady i kolacje

Pasta meksykańska z tortillą

Jeśli szukasz pomysłu na super smaczną i prostą kolację to może być to pasta meksykańska z tortillą. Prosta wegańska kolacja, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Tą wytrawną kolację polecam Ci szczególnie gdy nie chce Ci się gotować, bo zrobisz ją w 5 minut.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Fasola czerwona/czarna (z puszki)

    3½ łyżki (70 g)

  • Przecier pomidorowy

    1 łyżeczka (10 g)

  • Przyprawy

    sól, kmin rzymski (kumin)

  • Kukurydza (konserwowa)

    1 łyżka (15 g)

  • Sok z limonki

    1 łyżeczka soku

  • Jalapeno (opcjonalnie)

    2 plasterki

  • Sałata

    garść

  • Papryka czerwona

    ½ sztuki (70 g)

  • Tortilla pszenna

    1 sztuka (60 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Rozgnieć widelcem opłukaną z zalewy fasolę. Dodaj przecier, sól, kmin rzymski, kukurydzę, sok z limonki, opcjonalnie pokrojone jalapeno i wymieszaj. Podawaj ze świeżymi warzywami i tortillą podgrzaną na patelni.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    287 kcal

    10,5 g białka

    5,7 g tłuszczu

    45,9 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę