Śniadania

Pasta groszkowo-orzechowa

Idealna pasta wegańska do chleba? Istnieje i czeka na Ciebie w tym artykule 😉 Wypróbuj wiosenną, lekką i pyszną pastę z groszku i masła orzechowego. Świetnie smakuje na kanapkach czy w tortilli jako lekkie śniadanie do pracy czy szkoły. Wypróbuj tę warzywną pastę i daj mi znać, jak smakowała!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Zielony groszek mrożony

    4 łyżki (80 g)

  • Masło orzechowe

    1 łyżeczka (15 g)

  • Sok z cytryny

    1 łyżka (10 g)

  • Czosnek granulowany

    ½ łyżeczki

  • Sól

    szczypta

  • Bułka kajzerka

    1 sztuka

  • Zielenina

    1 garść (15 g)

  • Ogórek

    kilka plastrów (50 g)

  • Rzodkiewka

    2 sztuki (30 g)

  • przepis

    Wykonanie

    1. Mrożony groszek zalej ciepłą woda i podgrzej do rozmrożenia w mikrofali lub na kuchence w rondelku.

    2. Odcedź z wody i zblenduj lub rozgnieć widelcem z masłem orzechowym, solą, czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny

    3. Posmaruj bułkę, dodaj warzywa.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    358 kcal
    16,1 g białka
    9,4 g tłuszczu
    46,8 g węglowodanów przyswajalnych

    Wpisz szukaną frazę