Śniadania
Pasta groszkowo-orzechowa
Idealna pasta wegańska do chleba? Istnieje i czeka na Ciebie w tym artykule 😉 Wypróbuj wiosenną, lekką i pyszną pastę z groszku i masła orzechowego. Świetnie smakuje na kanapkach czy w tortilli jako lekkie śniadanie do pracy czy szkoły. Wypróbuj tę warzywną pastę i daj mi znać, jak smakowała!
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
1. Mrożony groszek zalej ciepłą woda i podgrzej do rozmrożenia w mikrofali lub na kuchence w rondelku.
2. Odcedź z wody i zblenduj lub rozgnieć widelcem z masłem orzechowym, solą, czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny
3. Posmaruj bułkę, dodaj warzywa.
Wartość odżywcza 1 porcji:
358 kcal
16,1 g białka
9,4 g tłuszczu
46,8 g węglowodanów przyswajalnych
przepisy