Śniadania

Pasta groszkowa z pitą

Roślinny dodatek na kanapki wypełniony po brzegi białkiem? Choć może wydawać się trudne do zrobienia, z tym przepisem to łatwe 😉 Pasta groszkowa z pitą to super pomysł na śniadanie, które dzięki dużej zawartości białka i błonnika doda Ci energii na kilka godzin.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 2 porcje
  • Groszek mrożony

    150 g

  • Fasola biała (lub więcej groszku)

    100 g

  • Majonez

    20 g

  • Jogurt

    30 g

  • Czosnek

    2 ząbki (10 g)

  • Sól

    1 szczypta

  • Pieprz

    1 szczypta

  • przepis

    Wykonanie

    1. Wszystkie składniki zblenduj razem na gładką pastę.
    2. Podawaj na kanapkach lub w picie.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    208.9 kcal

    9.55 g białka

    8.7 g tłuszczu

    17.95 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę