Przekąski i desery

Pasta czosnkowa

Stwórz swój niezbędnik w kuchni, dzięki któremu nie będziesz musiała za każdym razem obierać czosnku! Pasta czosnkowa to ekstra alternatywa dla osób, które nie lubią spędzać godzin w kuchni, a szybkość i wygoda są dla nich priorytetem!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 słoiczek:
  • Czosnek

    5 główek (225 g)

  • Oliwa z oliwek

    3 łyżki (30 g)

  • Sól

  • przepis

    Wykonanie

    Odkrój górną część z główek czosnku. Polej je oliwą (2 łyżki), posyp solą i piecz ok. 30 minut w 180 st. Gdy ostygną wyciśnij ząbki czosnku z główki. Rozgnieć widelcem z oliwą (1 łyżka).

    Wartość odżywcza całej porcji:
    611,1 kcal
    14,4 g białka
    31 g tłuszczu
    64,2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę