PANCAKE Z TRUSKAWKAMI I FASOLĄ
Przekąski i desery

Pancake z truskawkami i fasolą

Truskawki to przepyszne sezonowe owoce, dlatego mam dla Ciebie przepis na boskie desery truskawkowe, które zrobisz w 15 min! Poznaj proste przepisy na wegańskie desery z truskawkami i delektuj się sezonowymi owocami! Zasmakuj przepysznych pancake z truskawkami i fasolą i ciesz się pysznym smakiem nieziemskiego deseru. 🍓

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Mąka pszenna

    3 łyżki (40 g)

  • Biała fasola (ugotowana lub z puszki)

    3 łyżki (60 g)

  • Napój roślinny

    ⅓ szklanki (70 g)

  • Proszek do pieczenia

    ⅓ łyżeczki

  • Cukier wanilinowy

    ½ łyżeczki (2 g)

  • Banan

    ½ sztuki (50 g)

  • Truskawki

    1 garść (70 g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżeczka (5 g)

  • Jogurt naturalny (u mnie roślinny)

    1 łyżka (20 g)

  • Świeża mięta

    kilka listków dla ozdoby

  • przepis

    Wykonanie

    Zblenduj opłukaną z zalewy fasolę z bananem, mlekiem, mąką, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Pokrój drobno truskawki i dodaj do ciasta. Poczekaj 5 minut, by ciasto delikatnie zgęstniało. Usmaż placuszki na patelni na łyżeczce oliwy. Na górę pancake nałóż jogurt, pokrojone truskawki i listki mięty.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    371,8 kcal
    12,5 g białka
    7,5 g tłuszczu
    58,5 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę