Śniadania

Pancake wysokobiałkowe

Lubisz placuszki? Jeśli tak mam dla Ciebie świetną propozycję! Pancake wysokobiałkowe z tego przepisu nie tylko świetnie smakują, ale również są bardzo odżywczą opcją. Nasycą Cię na długi czas! Przygotujesz je ekspresowo z prostych składników. Idealnie smakują z brzoskwiniami, ale również borówkami, czy duszonymi śliwkami.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Mleko sojowe

    100 g

  • Brzoskwinia

    85 g

  • Mąka pszenna

    25 g

  • Wegańska odżywka białkowa

    15 g

  • Masło orzechowe

    10 g

  • Migdały w płatkach

    5 g

  • Oliwa z oliwek

    5 g

  • Ocet

    3 g

  • Proszek do pieczenia

    1 g

  • przepis

    Wykonanie

    1. Zblenduj lub wymieszaj mleko, mąkę, odżywkę białkową, ocet i proszek do pieczenia.
    2. Na patelni rozgrzej oliwę. Uformuj z ciasta małe placuszki i smaż je z obu stron na średnim ogniu, aż do zarumienienia.
    3. Podawaj posypane płatkami migdałowymi i pokrojoną brzoskwinią (lub innymi ulubionymi owocami) oraz z dodatkiem masła orzechowego.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    364,5 kcal

    20,5 g białka

    15,6 g tłuszczu

    30,8 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę