
Śniadania
Pancake wysokobiałkowe
Lubisz placuszki? Jeśli tak mam dla Ciebie świetną propozycję! Pancake wysokobiałkowe z tego przepisu nie tylko świetnie smakują, ale również są bardzo odżywczą opcją. Nasycą Cię na długi czas! Przygotujesz je ekspresowo z prostych składników. Idealnie smakują z brzoskwiniami, ale również borówkami, czy duszonymi śliwkami.
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
- Zblenduj lub wymieszaj mleko, mąkę, odżywkę białkową, ocet i proszek do pieczenia.
- Na patelni rozgrzej oliwę. Uformuj z ciasta małe placuszki i smaż je z obu stron na średnim ogniu, aż do zarumienienia.
- Podawaj posypane płatkami migdałowymi i pokrojoną brzoskwinią (lub innymi ulubionymi owocami) oraz z dodatkiem masła orzechowego.
Wartość odżywcza 1 porcji:
364,5 kcal
20,5 g białka
15,6 g tłuszczu
30,8 g węglowodanów
przepisy
Zobacz także
Przekąski i desery

Brzoskwiniowy milkshake z ciecierzycą
Obiady i kolacje

Buddha bowl meksykański
Śniadania

Bruschetta z pomidorami
Przekąski i desery

Brzoskwiniowy milkshake z ciecierzycą
Obiady i kolacje

Buddha bowl meksykański
Śniadania
