
Obiady i kolacje
Oliwkowe pesto z bakłażanem i malinami
Zobacz przepis na cudowne oliwkowe pesto z bakłażanem i malinami, które zrobisz w 15 minut! Szybkie danie, kiedy nie masz czasu, ani ochoty stać przy garach i gotować. 🙂 Zbilansowanie, zdrowo i smacznie, czego chcieć więcej? 😍
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
Ugotuj makaron.
Przygotuj duszonego bakłażana:
pokrój go na cienkie plastry i posól. Następnie podduś go (grzejąc z jednej i drugiej strony) na oliwie i kilku łyżkach wody, aż zmięknie (w razie potrzeby dolewając wody).
Przygotuj pesto:
zblenduj bazylię, czosnek, oliwki, oliwę i ok. 100 g opłukanej z zalewy białej fasoli. Gotowe pesto wymieszaj z makaronem, pozostałą fasolą (ok. 60 g) i podduszonym bakłażanem. Na górę dodaj maliny.
Wartość odżywcza 1 porcji:
504.8 kcal
15.7 g białka
20.2 g tłuszczu
55.9 g węglowodanów

przepisy
Zobacz także
Śniadania

Pieczona owsianka jagodowa
Lunche

Wrap z colesławem i curry tofu
Obiady i kolacje

Makron ryżowy z kapustą i tofu
Śniadania

Pieczona owsianka jagodowa
Obiady i kolacje
