Przekąski i desery

Nachosy z dodatkami

Nachosy z dodatkami to super przekąska na imprezy z przyjaciółmi. Zaskocz czymś więcej, niż zwykłą miską z chipasami! Popularny meksykański dodatek, który zasmakuje nawet najwybredniejszym.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 talerzyk:
  • Pasta z fasoli*

    2 łyżki

  • Awokado

    ½ sztuki (70 g)

  • Limonka

    1 łyżka soku

  • Przyprawy:

    czosnek granulowany, sól

  • Nachos naturalne solone

    3 garście (ok. 90 g)

  • Jalapeno

    kilka sztuk

  • Papryka czerwona

    kilka plastrów

  • Kukurydza konserwowa

    3 łyżki (45 g)

  • Fasola czarna (z puszki)

    2 łyżki (30 g)

  • Kolendra (lub natka pietruszki)

    kilka listków

  • przepis

    Wykonanie

    Pastę fasolową rozcieńcz 2-3 łyżkami wody. Awokado rozgnieć z sokiem z limonki, czosnkiem granulowanym i solą. Nachosy ułóż na talerzyku, polej pastą z fasoli, dodaj rozgniecione awokado, pokrojone drobno jalapeno, paprykę, kukurydzę i fasolę opłukaną z puszki. Całość posyp kolendrą.

    * Przepis na pastę z czarnej fasoli [KLIKNIJ]

    u003cp style=u0022text-align: center;u0022u003eu003cstrongu003eWartość odżywcza 1 sztuki:u003c/strongu003ern164,2 kcalrn4,9 g białkarn7 g tłuszczurn17,2 g węglowodanówu003c/pu003e

    Wpisz szukaną frazę