Przekąski i desery

Mus z tofu

Fantastyczny przepis na mus z tofu, który możesz dodać do pierogów, czy klusek na słodko. Urozmaici Twoje danie, a dodatkowo zbilansuje i sprawi, że Twój posiłek będzie bardziej odżywczy.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Tofu naturalne

    ½ sztuki (90 g)

  • Jogurt (wegański)

    3 łyżki (60 g)

  • Maliny (mrożone lub świeże)

    150 g

  • Erytrytol (lub inne słodzidło, np. syrop klonowy, cukier)

    2-3 łyżeczki (10-15 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Rozmróź maliny. Zblenduj wszystkie składniki.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    172.5 kcal
    10.8 g białka
    5.9 g tłuszczu
    15.2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę