Śniadania

Mango smoothie bowl z tofu

Szukasz inspiracji na wegańskie śniadanie na słono, które nasyci Cię na długo? Wypróbuj sałatkę szpinakowo-orzechową, czyli prawdziwą bombę witamin, białka i błonnika! Ten pomysł na zdrowe śniadanie jest prosty, szybki do przygotowania i łatwy do zabrania ze sobą na wynos. Sprawdź sama!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Tofu naturalne

    ⅓ kostki (60 g)

  • Banan, mrożony (lub ew. świeży)

    ½ sztanki (60 g)

  • Jogurt (u mnie roślinny) lub mleko

    ⅔ szklanki (150 g)

  • Mango, mrożone

    ⅔–1 szklanki (100 g)

  • Migdały, orzechy włoskie

    1½ łyżki (15 g)

  • przepis

    Wykonanie

    1. Zblenduj mrożony banan, mango (zostaw kilka kawałków), jogurt, tofu na gładki krem.
    2. Posyp pokrojonymi migdałami i resztą mango.

    Wartość odżywcza w 1 porcji:
    362,4 kcal,
    12,9 g białka,
    13,9 g tłuszczu,
    44,6 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę