MAKARON RYŻOWY Z KAPUSTĄ I TOFU healthy omnomnom
Obiady i kolacje

Makron ryżowy z kapustą i tofu

Poznaj przepis na przepyszny makaron ryżowy z kapustą i tofu, który zrobisz w zaledwie 15 minut! Szybkie danie, kiedy nie masz czasu, ani ochoty stać przy garach i gotować. 🙂 Zbilansowanie, zdrowo i smacznie, czego chcieć więcej? 😍

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Makaron ryżowy

    65 g

  • Cebula

    ½ sztuki (50 g)

  • Czosnek

    1 ząbek (5 g) (lub granulowany)

  • Imbir

    1 cm (lub w proszku)

  • Oliwa

    niecała łyżka (7 g)

  • Kapusta czerwona

    ¼ główki (150 g)

  • Papryka czerwona

    ½ sztuki (70 g)

  • Sos sojowy

    1 łyżka (lub więcej jeśli lubisz bardziej słone)

  • Syrop klonowy

    1 łyżeczka (5 g)

  • Sok z limonki

    ½ sztuki

  • Tofu wędzone

    ½ kostki (90 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Ugotuj makaron ryżowy jak na opakowaniu.

    Pokrój cebulę, czosnek, imbir (możesz wziąć imbir i czosnek w proszku) i wrzuć na patelnie na rozgrzaną oliwę.

    Pokrój kapustę i paprykę i dorzuć na patelnie i grzej kilka minut, aż delikatni zmiękną. Dodaj sos sojowy, syrop klonowy, sok z limonki, pokrojone tofu i ugotowany odcedzony makaron, wymieszaj.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    522,4 kcal
    22,1 g białka
    15,5 g tłuszczu
    70,1 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę