Przekąski i desery

Lemon espresso (lemoniadowa kawa mrożona)

Jeżeli jesteś smakoszą kawy, ale totalnie nie masz ochoty pić jej gorącej latem, to koniecznie wypróbuj pomysł na lemon espresso, czyli lemoniadową kawę mrożoną. Cudnie orzeźwiająca, bardzo nawadniająca i mega przepyszna! Idealny przepis na lato!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Espresso/mocna kawa

  • Woda

    ½ szklanki

  • Cytryna

    ½ sztuki

  • Syrop klonowy/słodzidło

    1 łyżeczka (5 g)

  • Kostki lodu

    kilka sztuk

  • przepis

    Wykonanie

    Zaparz kawę lub espresso w swój ulubiony sposób. Odstaw by ostygła (lub nie, jeśli nie chce Ci się czekać xd). Wymieszaj wodę, sok z cytryny i słodzidło. Wymieszaj lemoniadę z kawą i kostkami lodu.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    27 kcal
    0,4 g białka
    0,1 g tłuszczu
    6 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę