Obiady i kolacje

Leczo z piekarnika

Kochasz proste i naprawdę szybkie dania? Wypróbuj leczo z piekarnika – to nieco odświeżony klasyk, który przygotujesz w maksymalnie 25 minut. Całość jest pełna warzyw, a przy tym naprawdę sycąca.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Pieczarki

    3 sztuki (60 g)

  • Cukinia

    ½ sztuki (150 g)

  • Papryka

    ½ sztuki (70 g)

  • Pomidory puszki

    ½ puszki (200 g)

  • Ciecierzyca (konserwowa)

    4 łyżki (80 g)

  • Czosnek granulowany

    1 łyżeczka (5 g)

  • Papryka wędzona

    1 łyżeczka (5 g)

  • Sól biała

    1 szczypta

  • Pieprz czarny

    1 szczypta

  • Chleb żytni

    1 kromka (35 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Włącz piekarnik na 200 stopni C.
    2. Pokrój cukinie, pieczarki i paprykę w kostkę.
    3. Przesyp warzywa do naczynia żaroodpornego, dodaj resztę składników (oprócz chleba) – wymieszaj.
    4. Włóż do piekarnika na 20 minut.
    5. Podawaj z chlebem.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    313.8 kcal

    15.1 g białka

    4.7 g tłuszczu

    44.7 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę