kuminowe-kaszotto-warzywne-healthyomnomnom
Obiady i kolacje

Kuminowe kaszotto warzywne

Poznaj super przepis na mega sycący jesienny obiad na diecie. Serio smaczne rozwiązania dla zabieganych i niemających czasu na stanie przy garach! Poznaj przepyszny pomysł na rozgrzewający obiad. 😍

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Cebula

    ⅓ sztuki (30 g)

  • Papryczka chili

    1 cm kawałek

  • Czosnek

    1 ząbek (5 g)

  • Imbir

    1 cm kawałek

  • Oliwa

    1 łyżeczka (5 g)

  • Cukinia

    80 g

  • Kalafior

    100 g

  • Kumin

    ½ łyżeczki

  • Cynamon

    ½ łyżeczki

  • Kasza jęczmienna pęczak

    70 g

  • Passata (przecier pomidorowy)

    100 g

  • Sól

    Szczypta

  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoiczka)

    4 łyżki (80 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Cebulę, czosnek, papryczkę i imbir poszatkuj i podsmaż na oliwie. Pokrój cukinię i kalafior, dorzuć do garnka. Dodaj kumin (ok. 0,5 łyżeczki), cynamon (ok. 0,5 łyżeczki) i przesmażaj całość. Dosyp kaszę, chwilę grzej. Zalej wodą (ok. 1 szkl.). Gotuj ok. 7-10 min (w razie potrzeby dolewając wody. Pod koniec gotowania dolej passatę i sól. Gotuj ok. 5 min. Pod koniec gotowania dodaj do dania ciecierzycę (ugotowaną lub z puszki/słoiczka).

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    507,5 kcal
    17,7 g białka
    9,8 g tłuszczu
    77,9 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę