
Obiady i kolacje
Kuminowe kaszotto warzywne
Poznaj super przepis na mega sycący jesienny obiad na diecie. Serio smaczne rozwiązania dla zabieganych i niemających czasu na stanie przy garach! Poznaj przepyszny pomysł na rozgrzewający obiad. 😍
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
Cebulę, czosnek, papryczkę i imbir poszatkuj i podsmaż na oliwie. Pokrój cukinię i kalafior, dorzuć do garnka. Dodaj kumin (ok. 0,5 łyżeczki), cynamon (ok. 0,5 łyżeczki) i przesmażaj całość. Dosyp kaszę, chwilę grzej. Zalej wodą (ok. 1 szkl.). Gotuj ok. 7-10 min (w razie potrzeby dolewając wody. Pod koniec gotowania dolej passatę i sól. Gotuj ok. 5 min. Pod koniec gotowania dodaj do dania ciecierzycę (ugotowaną lub z puszki/słoiczka).
Wartość odżywcza 1 porcji:
507,5 kcal
17,7 g białka
9,8 g tłuszczu
77,9 g węgl.

przepisy
Zobacz także
Przekąski i desery

Ekspresowe cynamonki jednoporcjowe
Obiady i kolacje

Wegańskie burgery dyniowe
Lunche

Wrap z tofu wędzonym i ogórkiem
Przekąski i desery

Ekspresowe cynamonki jednoporcjowe
Obiady i kolacje
