KREMOWY SOS Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
Obiady i kolacje

Kremowy sos z fasolką szparagową

Poznaj moją propozycję na pyszny wegański obiad – kremowy sos z fasolą szparagową i zainspiruj się prostymi przepisami na cały dzień. Zrobisz go w zaledwie kilka minut, w jednym garnku, co znacznie przyspiesza gotowanie i sprawia, że w kuchni nie masz wielu brudnych naczyń!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Makaron

    ok. 1 szklanka (60 g)

  • Fasolka szparagowa

    2 garście (180 g)

  • Sól biała

    1 szczypta

  • Mleko roślinne

    ½ szklanki (125 g)

  • Mleczko kokosowe

    3 łyżki (60 g)

  • Fasola biała, konserwowa

    5 łyżek (100 g)

  • Płatki drożdżowe

    1-2 łyżki

  • Czosnek granulowany

    Szczypta

  • przepis

    Wykonanie

    Na patelnię przełóż suchy makaron, fasolkę szparagową i sól oraz dodaj ½ szklanki wody, 1 szklankę mleka i mleczko kokosowe.

    Gotuj, aż makaron zmięknie, w razie potrzeby dolewając wody lub odlewając jej nadmiar.

    Na koniec gotowania dodaj opłukaną z zalewy fasolkę, sól, płatki drożdżowe i czosnek granulowany.

    notatka Ireny

    Notatki do przepisu

    Płatki drożdżowe nadają serowy smak, to super wegańska alternatywa dla serowego posmaku.

    Możesz zamienić na dowolny ser, jeśli go jesz.

    Wartość odżywcza całej porcji:

     

    584,5 kcal
    26,2 g białka
    17,4 g tłuszczu
    70 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę