KREMOWE SPAGHETII GRZYBOWE
Obiady i kolacje

Kremowe spaghetti grzybowe

Poznaj super przepis na mega sycące kremowe spaghetti grzybowe. Smaczne rozwiązania dla zabieganych i niemających czasu na stanie przy garach! Poznaj przepyszny pomysł na rozgrzewający obiad. 😍

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 2 porcje
  • Makaron spaghetti

    100 g

  • Cebula

    ½ sztuki (50 g)

  • Cukinia

    ½ sztuki (150 g)

  • Pieczarki

    15 sztuk (300 g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżeczka (5 g)

  • Mąka pszenna, typ 500

    1 łyżeczka (6 g)

  • Mleko sojowe

    ⅔ szklanki (150 g)

  • Sól biała

    2 szczypty (1 g)

  • Czosnek granulowany

    2 szczypty (2 g)

  • Pieprz czarny mielony

    1 szczypta (1 g)

  • Biała fasola, konserwowa

    9 łyżek (180 g)

  • Mleczko kokosowe

    4½ łyżki (90 g)

  • Natka pietruszki

    10 g

  • Siemię lniane (mielone)

    3 łyżeczki (15 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Ugotuj makaron.

    Pokrój cebulę, cukinię i pieczarki. Podsmażaj warzywa i pieczarki na oliwie przez 5 minut.

    Mąkę wymieszaj z mlekiem i dodaj na patelnię razem z przyprawami, białą fasolą i mleczkiem kokosowym. Całość grzej jeszcze chwilę, aż sos delikatnie zgęstnieje.

    Gotowy sos wymieszaj z makaronem, pokrojoną drobno pietruszką i zmielonym siemieniem lnianym.

    Zjedz jedną porcję.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    533,1 kcal
    23,3 g białka
    18,5 g tłuszczu
    60,8 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę