Krem orzechowo-ciecierzycowy healthy omnomnom
Przekąski i desery

Krem orzechowo-ciecierzycowy

Skosztuj krem orzechowo-ciecierzycowe i zobacz, że zdrowy i szybki przepis może być przepyszny! Poznaj przepis na ekspresowy i konkretny deser w 3 minuty! Spraw, że Twoja ochota na słodkie zniknie tak szybko, jak szybko robiony jest ten przepis! 🙂

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Ciecierzyca (opłukana z puszki lub słoiczka)

    3 łyżki (60 g)

  • Masło orzechowe

    1 duża łyżka (30 g)

  • Banan (bardzo dojrzały, najlepiej z czarnymi kropeczkami)

    1 sztuka (120 g)

  • Sól

    szczypta

  • przepis

    Wykonanie

    Zblenduj opłukaną z zalewy ciecierzycę z resztą składników na jednolitą masę.

    dodatkowo

    Notatka Ireny

    Krem możesz podać w pucharkach. np. z dodatkiem ciasteczek korzennych/pierniczków. Możesz tez wykorzystać go jako krem do ciasta.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    379,2 kcal
    12,1 g białka
    17,5 g tłuszczu
    39,1 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę