
Obiady i kolacje
Kluski śląskie z bobem
Szybki, wiosenny i sycący obiad pełen roślinnego białka czeka na Ciebie w tym przepisie! Kluski śląskie z bobem, to bezmięsne danie, które przyrządzisz już w kilkanaście minut. Tak zbilansowany obiad nasyci Cię na dłużej, dlatego świetnie nada się również jeśli jesteś na redukcji. Smacznego!
film
Zobacz film
PRZEPIS
Wykonanie
1. Wrzuć do gorącej wody bób, po 5 min dodaj kluski i gotuj jeszcze ok. 7 min (tyle, ile jest napisane na opakowaniu klusek).
2. W tym czasie pokrój tofu wędzone w drobną kostkę i pomidor, jak lubisz.
3. Odcedź bób i kluski.
4. Przełóż je na rozgrzaną na patelni oliwę i podsmażaj ok. 5 min aż kluski się zarumienią.
5. Podawaj z zieleniną i pomidorem.
Wartość odżywcza 1 porcji:
422 kcal
22,1 g białka
17,5 g tłuszczu
39,8 g węglowodanów


przepisy
Zobacz także
Śniadania

Czekoladowe lodowe smoothie bowl
Przekąski i desery

Nachosy z tortilli z patelni
Obiady i kolacje

Buddha bowl z bobem
Śniadania

Czekoladowe lodowe smoothie bowl
Przekąski i desery

Nachosy z tortilli z patelni
Obiady i kolacje
