KANAPKI Z PASTĄ PIECZARKOWO-FASOLOWĄ
Śniadania

Kanapki z pastą pieczarkowo-fasolową

Kanapki to idealne rozwiązanie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Zainspiruj się i stwórz kanapki z pastą pieczarkowo-fasolową! Poznaj moje ulubione przepisy na mistrzowskie kanapki. Zdrowe i mega smaczne przepisy, które przekonają nawet tych kanapkowych niejadków.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 2 porcje
  • Pieczarki

    10 sztuk (200 g)

  • Cebula

    ½ sztuki (50 g)

  • Fasola biała (ugotowana lub z puszki)

    7 łyżek (140 g)

  • Oliwa

    1 łyżka (10 g)

  • Przyprawy

    Sól, pieprz, czosnek granulowany

  • Pomidor

    1 duża sztuka (120 g)

  • Szczypiorek

    2 łyżeczki

  • Ogórek

    80 g

  • Chleb żytni

    4 kromki (120 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Na oliwie podsmaż pokrojone pieczarki i cebulę. Dodaj fasolę oraz przyprawy i grzej aż pieczarki zmiękną.

    Przełóż na talerzyk i rozgnieć delikatnie fasolę. Dodaj do pasty pokrojonego w kostkę pomidora i wymieszaj.

    Nakładaj pastę na kanapki z ogórkiem i szczypiorkiem.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    308,9 kcal
    12,7 g białka
    6,9 g tłuszczu
    41,9 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę