Obiady i kolacje

Kanapki z pastą kiełkową

Poznaj przepis na przepyszne kanapki z pastą kiełkową. Wiem, że u wielu osób jest taki wieczór, gdy po ciężkim dniu po powrocie z pracy, czy uczelni już po prostu masz ochotę tylko odpocząć, a nie jeszcze coś gotować. No ale po ciężkim dniu na ogół też jesteśmy głodne. Dlatego dziś mam dla Ciebie przepis na kolacje, która jest idealna na ten czas, gdy nie chce Ci się gotować.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 2 porcje
  • Pasta kiełkowa:

  • Biała fasola (konserwowa)

    8 łyżek (160 g)

  • Kiełki rzodkiewki

    ok. 6 łyżek (50 g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżka (10 g)

  • Siemię lniane (mielone)

    1 łyżeczka (5 g)

  • Sól biała

    2 szczypty

  • Dodatki do 1 porcji pasty:

  • Chleb żytni razowy

    2 kromki (60 g)

  • Sałata

    4 liście

  • Rzodkiewka

    2 sztuki (30 g)

  • Ogórek

    1 sztuka (40 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Zblenduj składniki na gładką pastę lub rozgnieć widelcem opłukaną z zalewy białą fasolę i dodaj do niej pokrojone drobno kiełki, oliwę z oliwek, świeżo mielone siemię lniane i sól.

    Gotową pastę nałóż na kanapki razem z ulubioną sałatą, pokrojoną rzodkiewką i ogórkiem.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    310,6 kcal

    11,6 g białka

    8 g tłuszczu

    41,1 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę