Śniadania

Kanapki z marynowanym tofu

Szukasz smacznej i ciekawej opcji na wykorzystanie tofu? Takiej, która nie tylko jest smaczna, ale również mega odżywcza? Koniecznie spróbuj kanapki z marynowanym tofu! Przygotujesz ją w kilka chwil z prostych składników. Sprawdzi się na śniadanie, lunch i kolację 😉

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Tofu wędzone

    ½ kostki (90 g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżeczka (5 g)

  • Papryka wędzona

    ½ łyżeczki (3 g)

  • Czosnek granulowany

    ½ łyżeczki (3 g)

  • Sos sojowy

    1 łyżeczka (5 g)

  • Sok z cytryny

    1 łyżeczka (5 g)

  • Papryka konserwowa

    1 plaster (30 g)

  • Sałata

    1 garść (20 g)

  • Ogórek

    1 mała sztuka (40 g)

  • Rzodkiewka

    3 sztuki (45 g)

  • Chleb

    3 cienkie kromki (90 g)

  • Majonez niskotłuszczowy (lub zwykły)

    1 płaska łyżka (25 g)

  • przepis

    Wykonanie

    1. Rozgrzej oliwę, wrzuć na nią pokrojone w plastry tofu, posyp je przyprawami, zalej sosem sojowym i sokiem z cytryny, wymieszaj. Podgrzewaj razem około 4 minuty.
    2. W tym czasie pokrój warzywa w plastry, posmaruj chleb majonezem, dodaj warzywa.
    3. Na górę wyłóż podsmażone tofu.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    491.3 kcal

    19.6 g białka

    21.7 g tłuszczu

    50 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę