Obiady i kolacje

Kanapki z hummusem na wypasie

Przemycenie dużej ilości warzyw to często wyzwanie w przygotowywanych daniach. Dlatego dodanie ich do kanapek jest super pomysłem. Napakowane ich dużą ilością kanapki z hummusem na wypasie to idealny przykład zdrowej kanapki z masą warzyw i witamin. Zbilansowany wege posiłek, który nasyci i satysfakcjonuje Twoje kubki smakowe.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Chleb

    3 kromki (80 g)

  • Hummus

    2 łyżki (50 g)

  • Cebula

    mały kawałek (20 g)

  • Zielenina

    garść

  • Papryka konserwowa

    kilka kawałków

  • Pomidorki koktajlowe

    1 garść

  • Oliwki zielone

    1 łyżka (15 g)

  • Ogórek

    ½ sztuki (30 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Posmaruj kromki chleba gotowym hummusem, dodaj na nie pokrojoną cebulę, zieleninę i pokrojone warzywa.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    405,3 kcal
    10 g białka
    18 g tłuszczu
    44,9 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę