KANAPKI Z GUACAMOLE I KUMINOWĄ CIECIERZYCĄ
Śniadania

Kanapki z guacamole i kuminową ciecierzycą

Kanapki to idealne rozwiązanie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Poznaj moje ulubione przepisy na mistrzowskie kanapki – w tym przypadku kanapki z guacamole i kuminową ciecierzycą. Zdrowe i mega smaczne przepisy, które przekonają nawet tych kanapkowych niejadków.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Awokado

    ½ sztuki (70 g)

  • Sok z limonki

    1 łyżka

  • Przyprawy

    Sól, pieprz, czosnek granulowany

  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoiczka)

    3½ łyżki (70 g)

  • Oliwa

    1 łyżeczka (5 g)

  • Kumin

    ½ łyżeczki

  • Papryka wędzona

    szczypta

  • Sól

    szczypta

  • Chleb żytni razowy

    2 kromki (60 g)

  • Papryka czerwona

    ⅓ sztuki (50 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Na patelni podgrzej na oliwie opłukaną z zalewy ciecierzyce posypana kuminem, solą i papryką wędzoną. Grzej aż trochę się zarumieni.

    Rozgnieć awokado z sokiem z limonki, czosnkiem, solą i pieprzem.

    Na kanapkę nałóż guacamole, ciecierzycę i pomidor lub paprykę.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    420,2 kcal
    10,8 g białka
    19,4 g tłuszczu
    42,8 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę