Lunche

Kanapka z wegańskim twarożkiem szczypiorkowym

Jeśli nie masz czasu na gotowanie, śpieszysz się do pracy i problemem dla Ciebie jest wymyślenie “co dziś na lunch”? Przychodzę z idealnymi przepisem na obłędny lunch! Kanapka z wegańskim twarożkiem szczypiorkowym to idealny pomysł na pożywny, szybki lunch, który zrobisz w zaledwie 5 minut!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Składniki na twarożek:

  • Tofu naturalne

    ½ kostki (90 g)

  • Sok z cytryny

    1 łyżka

  • Szczypiorek

    mała garstka (4-5 wąsów)

  • Majonez (wegański lub zwykły)

    1 łyżeczka (15 g) (można pominąć)

  • Sól

    szczypta

  • Dodatki:

  • Chleb (lub bułka)

    2 kromki (60 g)

  • Rzodkiewka

    kilka sztuk (60 g)

  • Sałata

    kilka liści

  • Ogórek

    kilka plastrów (40 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Zblenduj tofu, sok z cytryny, szczypiorek, majonez i sól. Rzodkiewkę możesz tez pokroić w kostkę i wmieszać w twarożek. Posmaruj twarożkiem bułkę (lub chleb), dodaj sałatę i ogórka.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    361 kcal
    16,3 g białka
    18,1 g tłuszczu
    30,3 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę