Śniadania

Kanapka z pastą z pora

Szukasz odmiany dla nudnych i mało odżywczych kanapek? Mam coś dla Ciebie! Kanapka z pastą z pora poleca się zarówno na śniadanie, jak i kolację. W dodatku jest po brzegi wypełniona witaminami i białkiem. Nasyci Cię na długi czas.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Oliwa z oliwek

    1 łyżeczka (5 g)

  • Por

    40 g

  • Fasola biała, konserwowa

    4½ łyżki (90 g)

  • Oliwki

    1 łyżka (20 g)

  • Pietruszka, natka

    1 łyżka (12 g)

  • Pieprz

    2 szczypty (2 g)

  • Czosnek granulowany

    ⅓ łyżeczki (2 g)

  • Bułka

    1 sztuka (70 g)

  • Sałata

    1 garść (20 g)

  • Ogórek

    1 mała sztuka (40 g)

  • przepis

    Wykonanie

    1. Na oliwie podsmaż pokrojonego pora. Zblenduj go z fasolą, opłukaną z wody, oliwkami, natką pietruszki i przyprawami.
    2. Posmaruj kanapki, dodaj zieleninę i pokrojonego ogórka.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    412 kcal

    16.6 g białka

    10.4 g tłuszczu

    54 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę