Lunche

Kanapka z pastą bazyliowo-oliwkową

Jeśli nie masz czasu na gotowanie, śpieszysz się do pracy i problemem dla Ciebie jest wymyślenie “co dziś na lunch”? Przychodzę z idealnymi przepisem na obłędny lunch! Kanapka z pastą bazyliowo-oliwkową to idealny pomysł na pożywny, szybki lunch, który zrobisz w zaledwie 5 minut!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Składniki na pastę:

  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoika)

    4 łyżki (80 g)

  • Oliwki czarne

    2 łyżki (30 g)

  • Bazylia

    ok. 5-7 listków

  • Dodatki:

  • Chleb (lub bułka)

    2 kromki (60 g)

  • Sałata

    kilka liści

  • Pomidor

    1 sztuka (120 g)

  • Bazylia

    do ozdoby

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Zblenduj ciecierzycę, oliwki i bazylię. Nałóż pastę na chleb (lub bułkę) razem z warzywami.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    309,7 kcal
    11 g białka
    6,8 g tłuszczu
    43,3 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę