Kalafior-z-pesto
Lunche

Kalafior z pesto

Jeśli nie masz czasu na przygotowywanie skomplikowanych przepisów na lunch, trafiłaś/eś idealnie! Poznaj cudowny przepis na kalafior z pesto, który zrobisz zaledwie w kilka minut. Zrobisz go szybko, zjedz zbilansowany i zdrowy posiłek, który posmakuje nie tylko Tobie, a również Twoim najbliższym.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Kalafior

    kilka różyczek (150 g)

  • Chleb

    1 kromka (45 g)

  • Pesto*

    2 łyżeczki (30 g)

  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoiczka)

    2 łyżki (40 g)

  • Przepis

    Wykonanie

    Ugotuj kalafior al dente (ok. 7 minut). Chleb pokrój w kostkę i zgrzankuj na suchej patelni.

    Wymieszaj z pesto, opłukaną z zalewy ciecierzycą i grzankami.

    * Przepis na przykładowe pesto: PESTO Z CIECIERZYCY

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    353,4 kcal
    10,9 g białka
    18 g tłuszczu
    31 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę