JEDNOGARNKOWY ZAPIEKANY MAKARON
Obiady i kolacje

Jednogarnkowy zapiekany makaron

Jednogarnkowy zapiekany makaron – czyli prosty przepis na obiad! Taki w którym wszystkie składniki wrzucasz na blaszkę, mieszasz, wkładasz do piekarnika, zapominasz o nim i po upieczeniu masz już gotowy obiad. Roboty jest tu serio z 5 minut! Mam nadzieję, że spodoba Ci się taki prosty przepis na obiad.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 3 porcje (1 blaszka)
  • Makaron, suchy

    200 g

  • Cebula

    1 sztuka (100 g)

  • Cukinia

    ½ sztuki (150 g)

  • Pieczarki

    10 sztuk (200 g)

  • Oliwki

    3 kopiate łyżki (50 g)

  • Pomidory suszone

    4 sztuki (60 g)

  • Bazylia świeża

    garść listków

  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoika)

    15 łyżek (300 g)

  • Czosnek granulowany

    2 łyżeczki

  • Do smaku: sól, oregano

    po szczypcie

  • Passata

    400 g

  • Woda

    1,5 szklanki

  • przepis

    Wykonanie

    Pokrój wszystkie warzywa i pieczarki, przełóż na blaszkę i dodaj resztę składników.

    Całość wymieszaj i piecz w piekarniku (180℃) pod przykryciem około 30 minut.

    Następnie piecz bez przykrycia przez kolejne 10-15 minut.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    532,4 kcal
    21,9 g białka
    9,5 g tłuszczu
    81,3 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę