Śniadania

Jaglanka rabarbarowo-kokosowa

Jaglanka to dobra propozycja na pożywne i smaczne śniadanie lub przekąskę. W tym przepisie czeka na Ciebie w wersji rabarbarowo-kokosowej! Jest smacznie, sezonowo i lekko, czyli idealnie na wiosnę 😉 Dodatkowy tip! Jeśli nie masz czasu gotować kaszy, to możesz sięgnąć po płatki jaglane lub owsiane, co jeszcze bardziej przyspieszy gotowanie.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 3 porcje
  • Kasza jaglana

    30 g

  • Kokos, wiórki

    1 łyżka (6 g)

  • Rabarbar

    ½ szklanki (63 g)

  • Mięta

    7 listków

  • Erytrytol (zamiennie syrop klonowy lub cukier)

    1 łyżeczka

  • Mleko roślinne

    ⅔ szklanki (170 g)

  • Migdały

    1 łyżka (15 g)

  • przepis

    Wykonanie

    1. Do rondelka wsyp kaszę, pokrojony rabarbar, wiórki kokosowe. Zalej mlekiem i gotuj ok. 12 min (aż zmięknie).
    2. Na koniec dodaj słodzidło, miętę i posyp migdałami.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    304,9 kcal
    12 g białka
    15,3 g tłuszczu
    23,3 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę