Gyrosowy-wrap-z-wiosennym-colesławem-z-kalarepy
Lunche

Gyrosowy wrap z wiosennym colesławem z kalarepy

Kiedy przychodzi wiosna, coraz więcej powstaje możliwości zjedzenia świeżych i zdrowych warzyw. Poznaj przepis na gyrosowy wrap z wiosennym colesławem z kalarepy, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Wiosenne, sezonowe i zdrowe warzywa w Twoim lunchu.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Tofu naturalne

    ⅓ kostki (60 g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżeczka (5 g)

  • Gyros (przyprawa)

    1 łyżeczka (3 g)

  • Kalarepa

    ½ sztuki (80 g)

  • Rzodkiewka

    3 sztuki (45 g)

  • Majonez

    1 łyżeczka (15 g)

  • Jogurt naturalny

    1 łyżeczka (10 g)

  • Przyprawy

    Sól i pieprz

  • Tortilla

    1 sztuka (60 g)

  • Przepis

    Wykonanie

    Tofu pokrusz na ok. centymetrowe kawałki i podsmaż na oliwie z przyprawa do gyrosa. Zetrzyj lub poszatkuj w blenderze kalarepę i rzodkiewkę. Dodaj majonez, jogurt, szczyptę soli i pieprzu. Na tortilli ułóż surówkę z kalarepy i podsmażone tofu, zawiń we warpa jak na filmie.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    443,7 kcal
    15,5 g białka
    25,6 g tłuszczu
    36,4 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę