
Obiady i kolacje
Faszerowana cukinia
Jeżeli masz problem, aby jesienią jeść zdrowo i odżywczo – przychodzę do Ciebie z cudnym przepisem! Faszerowana cukinia to idealny sycący obiad jesienny. Nie chodź głodna! Wegański przepis, który idealnie Cię przytulą i sprawią, że jesień nie będzie taka szara i bura!
film
Zobacz film
PRZEPIS
Wykonanie
- Nagrzej piekarnik na 180 st. Przekrój cukinie, wydrąż środek i piecz ok. 20 minut.
- W tym czasie ugotuj kasze.
- Rozgnieć fasole widelcem (niedokładnie) i wrzuć na rozgrzaną łyżeczkę oliwy. Dodaj sos sojowy, paprykę wędzoną, paprykę ostrą i sok z cytryny i przygrzewaj ok. 5-10 minut.
- W tym czasie pokrój wydrążoną część cukinii, pieczarki i cebulę.
- Na patelnie z fasolą dolej łyżeczkę oleju i wrzuć warzywa. Wszystko razem podsmażaj. Dodaj więcej papryki wędzonej i ostrej.
- Po ok. 5 min grzania dodaj do warzyw kaszę i wymieszaj z łyżeczką oliwy.
- Powstały farsz nałóż na wyciągnięte z piekarnika wydrążone cukinie i piecz ok. 5-10 min.
Wartość odżywcza 1 porcji:
529,7 kcal
20,9 g białka
18,3 g tłuszczu
65,5 g węglowodanów



przepisy
Zobacz także
Śniadania

Jaglanka z pestkami dyni
Przekąski i desery

Ekspresowe cynamonki jednoporcjowe
Obiady i kolacje

Wegańskie burgery dyniowe
Śniadania

Jaglanka z pestkami dyni
Przekąski i desery

Ekspresowe cynamonki jednoporcjowe
Obiady i kolacje
