Obiady i kolacje

Fasolka z blaszki

Nie masz pomysłu na szybki i pyszny obiad? Fasolka z blaszki będzie świetnym rozwiązaniem. To przepis, który przygotujesz w kilka chwil, a smakuje obłędnie. Idealny na posiłek, gdy nie masz czasu gotować. Pełen warzyw i białka.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Fasolka szparagowa mrożona

    150 g

  • Bób mrożony

    100 g

  • Groszek mrożony

    100 g

  • Sos sojowy

    1 łyżka (10 g)

  • Syrop klonowy

    1 łyżeczka (5 g)

  • Oliwa

    1 łyżka (10 g)

  • Czosnek granulowany

    ½ łyżeczki (3 g)

  • Papryka wędzona

    ½ łyżeczki (3 g)

  • Makaron ryżowy

    60 g

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Nagrzej piekarnik do 180°C.
    2. Na blaszkę wyłóż  fasolkę, groszek i bób.
    3. Wymieszaj sos sojowy, syrop klonowy, oliwę, przyprawy. Polej marynatą warzywa.
    4. Wymieszaj i piecz przez około 20 minut.
    5. W tym czasie ugotuj makaron ryżowy.
    6. Makaron podawaj razem z warzywami.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    539,4 kcal
    22,2 g białka
    12,2 g tłuszczu
    79,2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę