
Dyniowo-śliwkowy owsiankowy pudding chia
Dyniowo-śliwkowy owsiankowy pudding chia to super pomysł na śniadanie „na zapas”. Zdrowe śniadanie, które idealnie nada się dla zabieganych osób, bo zrobisz je zaledwie w kilka chwil – a dla wszystkich rannych śpiochów: przygotujesz je dzień wcześniej! Idealne wyjście dla wszystkich, którzy chcą się zdrowo odżywiać, jednak nie zawsze mają na to czas. 🙂
Zobacz film
Wykonanie
Wymieszaj w słoiku płatki owsiane z mlekiem i nasionami chia. Pokrój drobno śliwkę. Puree dyniowe wymieszaj z syropem klonowym, cynamonem, chilli i śliwką. Dodaj do słoika, posyp orzechami włoskimi. Zostaw na noc w lodówce.
Notatka Ireny
PUREE Z DYNI:
Przekrój dynię na pół, wydłub pestki, połóż na blaszce skórka do góry i piecz w 180 st. C, aż dynia zmięknie (ok. 30 min).
Jeśli wolisz oglądać → https://youtu.be/81L5hc3SNG0?t=137
Wartość odżywcza 1 porcji:
362,6 kcal
12,3 g białka
17 g tłuszczu
28,3 g węglowodanów



Zobacz także

Nocna owsianka miętowo-orzechowa z malinami

Kalafior z pesto

Pomidorowa zapiekanka wegańska z kaszą

Kalafior z pesto
