Śniadania

Duszone czeko śliwki i jabłka z owsianką

Przygotowałam dla Ciebie przepis na śniadania na wynos – duszone czeko śliwki i jabłka z owsianką. Przepis ten robisz w 5 min do szkoły lub pracy. Prosty, zdrowy, wegański przepis dla wszystkich zabieganych i niemających czasu spędzać w kuchni. Jedz szybko, zdrowo, wegańsko i smakowicie!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcje:
  • Jabłko

    ½ sztuki (75 g)

  • Śliwki

    2 sztuki (80 g)

  • Kakao

    1 płaska łyżeczka (4 g)

  • Jogurt naturalny (u mnie wegański)

    3 łyżki (75 g)

  • Płatki owsiane

    3 łyżki (30 g)

  • Orzechy

    1 duża łyżka (20 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Pokrój jabłko i śliwki w kostkę, przełóż do rondelka. Dodaj do nich kakao, 2 łyżki wody i grzej pod przykryciem ok. 3 minuty (możesz dłużej jeśli chcesz żeby były bardziej jak mus). Wymieszaj jogurt z płatkami owsianymi. Dodaj na niego duszone owoce i pokrojone orzechy.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    378,4 kcal
    10,9 g białka
    17,2 g tłuszczu
    37,9 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę