Czekoladowe ciasto z cukinią z mikrofali healthy omnomnom
Przekąski i desery

Czekoladowe ciasto z cukinią z mikrofali

Poznaj przepis na ekspresowy i konkretny deser w 5 min! Skosztuj czekoladowe ciasto z cukinią z mikrofali i zobacz, że zdrowy i szybki przepis może być przepyszny! Spraw, że Twoja ochota na słodkie zniknie tak szybko, jak szybko robiony jest ten przepis! 🙂

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Cukinia

    kawałek kilka cm (50 g)

  • Mąka pszenna

    2½ łyżki (30 g)

  • Kakao

    1 łyżeczka (5 g)

  • Proszek do pieczenia

    ½ łyżeczki (2 g)

  • Sól

    szczypta

  • Syrop klonowy

    2 łyżki (20 g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżeczka (5 g)

  • Mleko sojowe

    ⅕ szklanki (45 g)

  • Gorzka czekolada

    1 kostka (6 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Cukinie poszatkuj w blenderze lub zetrzyj/bardzo drobno pokrój.

    Wymieszaj z resztą składników w filiżance/kubku/kokilce (oprócz czekolady – ją drobno pokrój i posyp ciasto od góry).

    Włóż do mikrofali na ok. 2-3 min (u mnie w 900W są to 2,5 minuty).

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    285,2 kcal
    6,2 g białka
    9,3 g tłuszczu
    42,5 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę