Lunche

Cytrynowo-waniliowy twarożek wegański

Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na cytrynowo-waniliowy twarożek wegański. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Tofu naturalne

    ⅓ sztuki (60 g)

  • Banan

    ½ sztuki (60 g)

  • Sok z cytryny

    1½ łyżki (15 g)

  • Starta skórka z cytryny

    ½ łyżeczki (1 g)

  • Aromat waniliowy

    2 krople (1 g)

  • Chleb

    2 kromki

  • Borówki (lub np. śliwki)

    1 duża garść (60 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Zblenduj tofu, banana, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny i aromat waniliowy.
    Posmaruj serkiem kanapki, nałóż na nie borówki.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    280 kcal,
    9,5 g białka,
    4,3 g tłuszczu,
    48,4 g wegl.

    Wpisz szukaną frazę