
Curry z kapustą pekińską
Kiedy totalnie nie masz czasu na gotowanie, pewnie niejednokrotnie w Twojej głowie pojawia się pomysł zamówienia jedzenia. Curry z kapustą pekińską zrobisz o wiele szybciej niż obiad, który zamówisz przez telefon. Potrzebujesz zaledwie 15 min, a masz gotowy pyszny, wegański i zbilansowany obiad. Dzięki temu oszczędzasz nie tylko swoje pieniądze, a również czas. 🙂
Zobacz film
Wykonanie
Ugotuj ryż.
Poszatkuj z blenderze imbir, czosnek, chilli i cebulę (lub pokrój).
Podsmaż je na oliwie, na patelni przez około 2 minuty.
Pokrój kapustę pekińską, dodaj ją na patelnie i przesmaż 2-3 minuty.
Dodaj groszek zielony, mleczko kokosowe, passatę i przyprawę curry, grzej ok. 5 min.
Podawaj z ryżem.
Wartość odżywcza 1 porcji:
510,9 kcal
14,6 g białka
20,2 g tłuszczu
64,7 g węglowodanów


Zobacz także

Cieciornica z pieczarkami

Gyrosowy wrap z wiosennym colesławem z kalarepy

Buddha bowl z bobem

Cieciornica z pieczarkami
