Obiady i kolacje

Ciecierzyca w świeżych pomidorach

To prosty sposób na obiad w kilka minut. Ciecierzyca w pomidorach, nie tylko powstaje w ekspresowym tempie, ale również doskonale smakuje i ma mnóstwo białka. Koniecznie spróbuj jej z dodatkiem świeżego pieczywa.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcje:
  • Oliwa

    1 łyżka (10 g)

  • Cebula

    ½ szt. (50 g)

  • Czosnek

    1 ząbek (5 g)

  • Papryka

    ½ szt (70 g)

  • Pomidor

    180 g

  • Sól

    szczypta

  • Pieprz

    szczypta

  • Ciecierzyca (ugotowana)

    180 g

  • Bułka kajzerka

    1 szt. (50 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Rozgrzej oliwę na patelni.
    2. Pokrój cebulę i przeciśnij czosnek przez praskę i wrzuć na patelnię.
    3. Pokrój paprykę i pomidora w kostkę i dodaj na patelnię.
    4. Grzej razem na dużym ogniu mieszając ok. 5 min.
    5. Pod koniec dodaj ugotowaną ciecierzycę.
    6. Zjedz z bułką.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    617,1 kcal
    23,9 g białka
    17,4 g tłuszczu
    76,9 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę