Lunche

Bułka z pastą ze szpinakiem i oliwkami

Czasami przychodzi taki czas, że ciężko nam się zmobilizować do gotowania. Jednak przepis na bułkę z pastą ze szpinakiem i oliwkami, warto mieć na uwadze podczas cięższego czasu, kiedy nie masz ochoty gotować i myśleć o zdrowym odżywianiu. To ekspresowy przepis na super pyszny lunch, który dostarczy Twojemu organizmowi masy warzyw i rozpieści kubki smakowe!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Ciecierzyca (ugotowana lub w zalewie)

    4 łyżki (80 g)

  • Oliwki zielone, marynowane

    1 łyżka (20 g)

  • Szpinak, świeży

    mała garść (10 g)

  • Pieprz czarny

    1 szczypta

  • Czosnek granulowany

    1 szczypta

  • Bułka

    ½ dużej sztuki (60 g)

  • Ogórek

    1 sztuka (50 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Przygotuj pastę: zblenduj opłukaną z zalewy ciecierzycę z oliwkami, szpinakiem i przyprawami.
    2. Gotową pastę nałóż na bułkę razem z ogórkiem.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    326,4 kcal
    13,3 g białka
    7,5 g tłuszczu
    43,6 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę