Śniadania

Bułka z pastą marchewkowo-orzechową

Poznaj pomysł na super szybkie śniadanie, którego głównymi skrzypcami jest pyszna pasta. Bułka z pastą marchewkowo-orzechową zaskoczy Twoje kubki smakowe i sprawi, że zdrowe i zbilansowane śniadania częściej trafią do Twojego menu!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Marchewka

    1 mała sztuka (45 g)

  • Masło orzechowe

    1 płaska łyżka

  • Mleko (roślinne lub zwykłe)

    1 łyżka (15 g)

  • Sos sojowy

    1 mała łyżeczka (4 g)

  • Bułka pełnoziarnista

    1 sztuka (80 g)

  • Tofu wędzone

    40 g

  • Sałata

    1 garść

  • przepis

    Wykonanie

    Poszatkuj marchewkę w blenderze lub zetrzyj na tarce.

    Wymieszaj masło orzechowe, z mlekiem i sosem sojowym.

    Wymieszaj z marchewką.

    Bułkę przekrój, dodaj do niej sałatę, pokrojone w plasterki tofu i orzechową marchewkę.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    380,4 kcal
    17 g białka
    14,9 g tłuszczu
    41,4 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę