Obiady i kolacje

Bułka z pastą buraczaną

Pasty kanapkowe to super sposób na przemycenie do posiłku większej ilości warzyw. Przygotowany przeze mnie przepis idealnie się do tego sprawdza! Bułka z pastą buraczaną to must have dla wszystkich z Was, które nie przepadają za burakami. Ten przepis odmieni spojrzenie na to warzywo!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Burak (ugotowany)

    ½ sztuki (50 g)

  • Tofu wędzone

    ½ sztuki (90 g)

  • Czosnek

    mały ząbek (3 g)

  • Orzechy włoskie

    2 sztuki (10 g)

  • Sól

    1 szczypta

  • Pieprz czarny

    1 szczypta

  • Bułka

    1 sztuka (70 g)

  • Sałata

    4 liście

  • Ogórek

    1 mała sztuka (40 g)

  • Oliwki zielone

    kilka sztuk (10 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Zblenduj ugotowanego buraka z tofu, czosnkiem, orzechami, solą i pieprzem. Podawaj na bułce z zieleniną, ogórkiem i oliwkami.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    412,4 kcal
    20,9 g białka
    17,5 g tłuszczu
    39 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę