Buddha Bowl Meksykański Healthy Omnomnom
Obiady i kolacje

Buddha bowl meksykański

Jeśli szukasz pomysłu na super odżywczy obiady, przygotowałam dla Ciebie przepis na Buddha Bowl Meksykański. Prosty wegański obiad, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Obiad pełen warzyw, odżywczy i zbilansowany, który przygotujesz w zaledwie 15 minut.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Oliwa z oliwek

    1 łyżka (10 g)

  • Cebula

    ⅓ sztuki (30 g)

  • Czosnek

    1 ząbek (5 g)

  • Fasola czarna (ugotowana lub z puszki)

    5 łyżek (100 g)

  • Przyprawy

    Sól, pieprz

  • Tortilla

    1 sztuka (60 g)

  • Kukurydza (z puszki)

    2 łyżki (30 g)

  • Papryka czerwona

    ½ sztuki (70 g)

  • Jalapeno

    kilka sztuk

  • Awokado

    ⅓ sztuki (40 g)

  • Sok z cytryny

  • przepis

    Wykonanie

    Na patelni, na oliwie podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.

    Przesmażoną cebulę i czosnek zblenduj z opłukaną z zalewy fasolą, solą, pieprzem i łyżką wody.

    Na tę sama patelnie wrzuć, pokrojoną na 4 kawałki tortillę, by się przygrzała.

    W miseczce ułóż pastę, kukurydze, pokrojoną paprykę, jalapeno, tortillę i pokrojone awokado (lub rozgniecione z sokiem z cytryny, czosnkiem i solą).

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    512,9 kcal
    14,5 g białka
    22,2 g tłuszczu
    56,3 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę