
Obiady i kolacje
Buddha bowl buraczany z sosem tahini
Buddha bowl buraczany z sosem tahini to super przepis na szybki, prosty, wegański i zbilansowany obiad. Wykonasz go w zaledwie 15 min, a idealnie zaspokoi Twoją potrzebę zdrowego i sycącego obiadu!
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
Ugotuj kaszę gryczaną.
Pokrój ugotowanego buraka w kostkę.
Odcedź ciecierzycę z zalewy i opłucz ją na sitku.
Na patelni rozgrzej oliwę, daj na nią buraka, ciecierzyce, przyprawy i przygrzewaj, aż się zarumienią (ok. 5 minut).
Wymieszaj składniki na sos tahini.
W miseczce ułóż buraka, ciecierzycę pokrojone ogórki, kaszę i sałatę. Całość polej sosem.
* Tahini możesz zamienić na masło orzechowe.
Wartość odżywcza 1 porcji:
574,1 kcal
18,4 g białka
20,2 g tłuszczu
71,4 g węglowodanów



przepisy
Zobacz także
Śniadania

Kanapka z szybką pastą i warzywami
Przekąski i desery

Brzoskwiniowy milkshake z ciecierzycą
Lunche

Sałatka makaronowa na zimno
Śniadania

Kanapka z szybką pastą i warzywami
Przekąski i desery

Brzoskwiniowy milkshake z ciecierzycą
Lunche
