Obiady i kolacje

Brokuł z sosem jogurtowym

Potrzebujesz inspiracji na naprawdę szybkie danie? Brokuł z sosem jogurtowym będzie idealnym rozwiązaniem. Przygotujesz go w maksymalnie 10 minut. Brokuł otulony kremowym sosem świetnie sprawdzi się na zimowe wieczory, ale nie tylko, koniecznie wypróbuj!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Brokuł

    200 g

  • Jogurt naturalny

    2 łyżki (40 g)

  • Fasola biała (ugotowana/z puszki)

    5 łyżek (100 g)

  • Tofu wędzone

    ⅓ kostki (55 g)

  • Sól biała

    1 szczypta

  • Pieprz czarny

    1 szczypta

  • Bułka

    1 mała sztuka (65 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Różyczki surowego brokuła umieść w misce, zalej kilkoma łyżkami wody, przykryj talerzem i podgrzej w mikrofali około 3 minuty.
    2. Dodaj do niego jogurt, przyprawy, fasolę i pokrojone tofu.
    3. Podawaj z bułką.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    459.3 kcal

    28.2 g białka

    8.2 g tłuszczu

    58.1 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę