Obiady i kolacje

Brokuł z blaszki z frytkami i tofu

Są takie momenty, że nie masz czasu, ani ochoty gotować skomplikowanych dań. Dlatego przepis na brokuł z blaszki z frytkami i tofu, na który poświęcisz 5 min roboty, a później 15 minut pieczenia to super szybki wege obiad, który jest zdrowy, a przy tym przepyszny!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Brokuł

    kilka różyczek (100 g)

  • Papryka

    ⅔ sztuki (90 g)

  • Tofu naturalne

    ⅔ sztuki (115 g)

  • Sos sojowy

    1 łyżka (10 g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżka (10 g)

  • Czosnek granulowany

    ½ łyżeczki

  • Chili w proszku

    szczypta

  • Frytki mrożone

    ok. 200 g

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Poprzełamuj brokuł na mniejsze różyczki, pokrój paprykę w dużą kostkę i tofu w ok. 1 cm kostkę. Wymieszaj je z sosem sojowym, oliwą, czosnkiem granulowanym i chili. Wyłóż całość na blaszkę. Dołóż mrożone frytki. Piecz około 15 minut.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    574,3 kcal
    25,1 g białka
    25,5 g tłuszczu
    54,2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę