
Lunche
Bazyliowo-czosnkowa cukinia
Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na bazyliowo-czosnkowa cukinia. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️
film
Zobacz film
PRZEPIS
Wykonanie
1. Ugotuj kaszę jaglaną
2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w cienkie półksiężyce kawałki cukinii, aż cukinia się zarumieni (w razie potrzeby dodaj kilka łyżek wody).
3. Pod koniec grzania dodaj opłukaną fasolę, przyprawy i pokrojona bazylię.
4. Podawaj z ugotowaną kaszą.
Wartość odżywcza 1 porcji:
319 kcal,
13 g białka,
6,7 g tłuszczu,
47 g węgl.



przepisy
Zobacz także
Śniadania

Pieczona owsianka czekoladowa
Lunche

Kanapka z wegańskim twarożkiem szczypiorkowym
Przekąski i desery

Mrożona mocha wegańska
Śniadania

Pieczona owsianka czekoladowa
Przekąski i desery
