Lunche

Bazyliowo-czosnkowa cukinia

Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na bazyliowo-czosnkowa cukinia. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Kasza jaglana

    3 łyżki 40 g

  • Oliwa

    1 łyżeczka (5 g)

  • Cukinia

    ½ sztuki (150 g)

  • Czosnek

    2 ząbki (10 g)

  • Sól, pieprz

    po szczypcie

  • Bazylia świeża

    15 listków (15 g)

  • Fasola biała z puszki

    4 łyżki (80 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Ugotuj kaszę jaglaną
    2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w cienkie półksiężyce kawałki cukinii, aż cukinia się zarumieni (w razie potrzeby dodaj kilka łyżek wody).
    3. Pod koniec grzania dodaj opłukaną fasolę, przyprawy i pokrojona bazylię.
    4. Podawaj z ugotowaną kaszą.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    319 kcal,
    13 g białka,
    6,7 g tłuszczu,
    47 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę