Pasta meksykańska z tortillą
Jeśli szukasz pomysłu na super smaczną i prostą kolację to może być to pasta meksykańska z tortillą. Prosta wegańska kolacja, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Tą wytrawną kolację polecam Ci szczególnie gdy nie chce Ci się gotować, bo zrobisz ją w 5 minut.
- Tagi: kolacja, na wytrawnie, pasta, warzywa, wegańskie
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 287 kcal
- 10,5 g białka
- 5,7 g tłuszczu
- 45,9 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Fasola czerwona/czarna (z puszki) 3½ łyżki (70 g)
- Przecier pomidorowy 1 łyżeczka (10 g)
- Przyprawy: sól, kmin rzymski (kumin)
- Kukurydza (konserwowa) 1 łyżka (15 g)
- Sok z limonki 1 łyżeczka soku
- Jalapeno (opcjonalnie) 2 plasterki
- Sałata garść
- Papryka czerwona ½ sztuki (70 g)
- Tortilla pszenna 1 sztuka (60 g)
Wykonanie
Rozgnieć widelcem opłukaną z zalewy fasolę. Dodaj przecier, sól, kmin rzymski, kukurydzę, sok z limonki, opcjonalnie pokrojone jalapeno i wymieszaj. Podawaj ze świeżymi warzywami i tortillą podgrzaną na patelni.