Pasta meksykańska z tortillą

Jeśli szukasz pomysłu na super smaczną i prostą kolację to może być to pasta meksykańska z tortillą. Prosta wegańska kolacja, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Tą wytrawną kolację polecam Ci szczególnie gdy nie chce Ci się gotować, bo zrobisz ją w 5 minut.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 287 kcal
  • 10,5 g białka
  • 5,7 g tłuszczu
  • 45,9 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Fasola czerwona/czarna (z puszki) 3½ łyżki (70 g)
  • Przecier pomidorowy 1 łyżeczka (10 g)
  • Przyprawy: sól, kmin rzymski (kumin)
  • Kukurydza (konserwowa) 1 łyżka (15 g)
  • Sok z limonki 1 łyżeczka soku
  • Jalapeno (opcjonalnie) 2 plasterki
  • Sałata garść
  • Papryka czerwona ½ sztuki (70 g)
  • Tortilla pszenna 1 sztuka (60 g)

Wykonanie

Rozgnieć widelcem opłukaną z zalewy fasolę. Dodaj przecier, sól, kmin rzymski, kukurydzę, sok z limonki, opcjonalnie pokrojone jalapeno i wymieszaj. Podawaj ze świeżymi warzywami i tortillą podgrzaną na patelni.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz