Pasta groszkowa z pitą
Szukasz smacznej i ciekawej opcji na wykorzystanie tofu? Takiej, która nie tylko jest smaczna, ale również mega odżywcza? Koniecznie spróbuj kanapki z marynowanym tofu! Przygotujesz ją w kilka chwil z prostych składników. Sprawdzi się na śniadanie, lunch i kolację 😉
- Tagi: groszek, na wytrawnie, pasta, pasta kanapkowa, śniadanie, warzywa, wegańskie, wysokobiałkowe
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 208.9 kcal
- 9.55 g białka
- 8.7 g tłuszczu
- 17.95 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- 150 g groszku morożonego
- 100 g fasoli białej (lub więcej groszku)
- 20 g majonezu
- 30 g jogurtu
- 2 ząbki (10 g) czosnku
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
PRZEPIS
Wykonanie
- Wszystkie składniki zblenduj razem na gładką pastę.
- Podawaj na kanapkach lub w picie.