Mus z tofu

Fantastyczny przepis na mus z tofu, który możesz dodać do pierogów, czy klusek na słodko. Urozmaici Twoje danie, a dodatkowo zbilansuje i sprawi, że Twój posiłek będzie bardziej odżywczy.

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 172.5 kcal
  • 10.8 g białka
  • 5.9 g tłuszczu
  • 15.2 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Tofu naturalne ½ sztuki (90 g)
  • Jogurt (wegański) 3 łyżki (60 g)
  • Maliny (mrożone lub świeże) 150 g
  • Erytrytol (lub inne słodzidło, np. syrop klonowy, cukier) 2-3 łyżeczki (10-15 g)

Wykonanie

  1. Rozmróź maliny. Zblenduj wszystkie składniki.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz